Jamato bubnjari ponovo u Beogradu

PinterestFacebookTwitterShare

Jedan od najatraktivnijih perkusionističkih ansambala, Jamato bubnjari, nakon prošlogodišnjeg nastupa u Sava centru, pred beogradskom publikom sviraće ponovo 28. februara 2012. u Beogradskoj areni.
 
Njihovo gostovanje početkom sledeće godine organzovano je u okviru turneje pod nazivom Gamushara – ”The Beat of Courage” (Ritam hrabrosti)

Japanske Taiko bubnjare ”Jamato“ osnovao je 1993. Masa Ogava u Jamato-no-kuni u današnjoj provinciji Nara. Sedište im je u selu Asuka u Nari, poznatom po brojnim drevnim spomenicima, a nazvanom po rodnom mestu japanske kulture koje ima hiljadugodišnju tradiciju muziciranja na Vadaiko – japanskim bubnjevima.

Radi se o bubnjevima od životinjske kože i drveta drevnih stabala, od kojih su neki preko 400 godina stari i kojima Jamato pokušava da stvori energiju života koja se prenosi na publiku.

Na stranim turnejama Jamato bubnjari provedu od 6 do 10 meseci godišnje i do sada su imali preko 300 nastupa u 45 zemalja. Godine 1994. u Kini su na četiri koncerta okupili 20.000 posetilaca. Nastupili su na Edinburškom festivalu, najvećem umetničkom događaju u svetu, prodali su 23 koncerta i dobili nagradu Spirit of the Fringe. U britanskim medijima nazvali su ih ”muzikom tela”. Nakon toga počeli su svetske turneje, koje traju već 12 godina.

Datum početka prodaje ulaznica za ovaj bubnjarski spektakl i cene ulaznica biće saopšteni naknadno.