Počinje prvi Beogradski autorski rok festival

PinterestFacebookTwitterShare

Prvi Beogradski autorski rok festival – BARF počinje danas u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograd, a za nagrade će se tokom dve večeri takmičiti 11 bendova.
 
Prve večeri nastupiće bendovi „Rok Bulevar“, „Impuls“, „Filthy Cathouse“, „Tobija“, „Face off“, dok će se u utorak, 13. decembra, publici predstaviti „Freaky Fight For Freedom“, „Sky Wings“, „Cotton Pickers“, „Hrabri Krojač“, „Marienfeld“ i „Fandango“.

U revijalnom delu nastupiće grupe „Inbox“, „Fonic“, „Atlantida“, „Karizma“, „Oceanview“, „Shark, Snakes & Planes“, „Generacija 5“, a program će voditi Dušica Duda Novaković.
 
Obe večeri dodeljivaće se Nagrada publike u vrednosti od 50.000 dinara, dok će žiri po završetku festivala dodeliti tri nagrade – prva nagrada je 100.000 dinara, druga nagrada vaučer za muzičku opremu u vrednosti 50.000 dinara, a treća nagrada je 30 sati snimanja u muzičkom studiju.

Na konkurs za učešće na festivalu, koji organizuje Udruženje rok muzičara Srbije, prijavilo se 68 autorskih grupa, a šesnaestočlani žiri je izabrao 10 finalista, dok je publika glasanjem na Internetu odlučila o 11. učesniku (Impuls).

U žiriju su muzičari Aca Petrović – Seltik (Ortodox Celts), Milutin Jovančić (Block Out), Branko Golubović (Goblini), Boba Orlić, Branko Isaković (Bulevar, Idoli, Bistrik), Vladan Rajović (KKN), Ivan Ranković – Raka (EKV), Dejan Jelisavčić Jelfan (Karizma), kao i novinari, kritičari, muzički urednici – Vlada Janković Džet, Uroš Milovanović, Dubravka Marković, Dragiša Djordević, Branimir Lokner, Marko Ristić, Miloš Najdanović, David Vartabedijan.

Program počinje u 20 časova, a jednodnevne ulaznice po ceni od 200 dinara prodaju se na blagajni Doma omladine i u prostorijama Udruzenja rok muzičara Srbije.