Novogodišnji bazart u galeriji „Lada“ do 31. decembra

PinterestFacebookTwitterShare

U nameri da podstakne razvoj umetničke scene i da znatiželjnoj publici približi apstrakna dela savremenih srpskih umetnika mlađe i srednje generacije, novootvorena umetnička galerija “LADA” tokom decembra organizovala je svoj prvi Novogodišnji bazart.  

Novogodišnji bazart ima za cilj da beogradskoj publici približi apstraktno likovno stvaralaštvo i da doprinese demistifikikaciji i slikarske i galerijske prakse.

Posetiocima su predstavljena umetnička dela – slike, crteži i skulpture – domaćih autora s kojima galerija sarađuje: Nebojše Aleksić, Kristine Ristić, Saše Pančića, Duška Jovića, Jelene Đurić, Marka Vukše, Tamare Nedeljković Vukša, Mileta Šaule i Aleksandra Bunčića. Tokom trajanja Novogodišnjeg bazarta publika će imati priliku da razgovara i da se druži s umetnicima, da sazna više o tehnikama koje koriste, uslovima u kojima rade, načinu na koji razmišljaju, temama koje ih inspirišu…  

Biće izložena dela različitih formata, koja će uz specijalni novogodišnji popust i povoljne uslove plaćanje biti dostupna svima.