Upoznajte BG street art umetnike

PinterestFacebookTwitterShare

U subotu, 17. decembra, u Kulturnom centru Grad u Beogradu (Braće Krsmanović 4), predstaviće se nova generacija uličnih kreativaca sa ulica Beograda uz projekciju dokumentarnog filma “Gold Along the Banks”.


Film “Gold Along the Banks” prikazuje život, ambicije i vizije uličnih umetnika, muzičara, dizajnera, studenata, preduzetnika i drugih mladih Beograđana. Svako od njih uspeo je u svojoj zamisli bez ičije pomoći i donacija. Film otkriva kako im je to pošlo za rukom, njihove utiske i planove za budućnost. 
 

Autor filma, Nikola Zečević, je 2009. godine došao u Beograd da uči srpski, a ostao oduševljen originalnim i kreativnim inicijativama koje su pokrenuli mladi ljudi. Po povratku u Holandiju, odlučio je da snimi ovaj film, da bi beogradsku kreativnu scenu prikazao ostatku sveta. “Hteo sam da ovekovečim taj momenat, puls današnjeg Beograda. Puno je sjajnih stvari u gradu, treba samo da ih potražite, baš kao zlato”, rekao je reditelj, objašnjavajući naslov filma – “Zlato na obalama”. 

Osim projekcije filma biće organizovan raznovrstan program koji obuhvara street art radionicu, izložbu, koncerte , kao DJ nastupe. 


Ulaz je besplatan do 22.30h, a nakon toga će se naplaćuvati ulaznice po ceni od 150 dinara. 


Kompletan Program: 

17h – Radionica: LORTEK, Super TIMOR & TKV
20h – Izložba: FATKID BENY, FUCKNEWRAVE, SALSICIA DI BALSAMICO, WEEDZOR, STEVAN LONČAREVIĆ, DARIJA BASTA, MILICA BUTKOVIĆ, EMA62
21h – Projekcija dokumentarnog filma “GOLD ALONG THE BANKS
22.30h – Muzički program: THREESOME, RAP CAT$, FELONY FLATS, DJ MOODSWINGER, DUŠAN LILIĆ, EWOX