Motovun film festival u Beogradu

PinterestFacebookTwitterShare

Dom omladine Beograda predstaviće dvodnevnim programom 14. i 15. decembra u Velikoj sali Motovun Film Festival koji se održava svake godine u malom hrvatskom mestu Motovunu.
 
U sredu, 14. decembra u 21h Dom omladine će predstaviti dokumentarni film “Jedna žena – jedan vek“ Želimira Žilnika koji, kako se navodi, osvjetljava niz značajnih događaja i osoba vezanih za istoriju Jugoslavije pre i posle Drugog svetskog rata. 

U četvrtak,15. decembra u 19h će biti prikazana revija pobednika u programu kratkog filma. Projekcija je besplatna, a filmovi su titlovani na engleski jezik. U 21h biće prikazan film „Martha“ koji je Na Motovun Film Festivalu 2011. dobio nagradu međunarodnog žirija filmskih kritičara FIPRESCI. 

Motovun Film Festival, filmski Vudstok, posvećen je filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, filmovima koji su se nametnuli inovativnošću, idejom, snagom svojih priča. 

To je petodnevni filmski maraton u kome se projekcije u neprekinutom nizu smenjuju od 10 sati ujutru do 4 sata posle ponoći, s večernjim projekcijama na otvorenom i dnevnim u bioskopima. Program festivala sastavljen je od sedamdesetak naslova sa svih strana sveta, od dokumentarnih do igranih, od kratkih do dugometražnih, od gerilskih do skupih produkcija.