Filharmonija polako osvaja Italiju

PinterestFacebookTwitterShare

Orkestar Beogradske filharmonije nalazi se u Italiji, na jednoj od najintezivnijih turneja u svojoj novijoj istoriji, u okviru koje od 9. do 23. decembra održava koncerte u 13 gradova širom Apeninskog poluostrva.
 
Koncertima u prepunim salama u Terniju, Rimu, L’Akvili i Teramu, Beogradska filharmonija započela je italijansku turneju koja predstavlja pravi izazov za orkestar, s obzirom na dinamiku putovanja i zahtevne programe, a filharmonija će na toj turneji nastupiti od Toskane do Lombardije.

Narednih dana put Filharmoniju vodi na sever Italije i gradove Rovereto, Novaru, Tortonu, Savonu, Verčeli, Đenovu, Modenu i Ćezenu. Umetnički tandem sa kojim se Beogradska filharmonija predstavila italijanskoj publici u prvom delu turneje bio je kanadski dirigent Čarls Olivijeri Manro i naš violinista Stefan Milenković.

Do kraja turneje, orkestar će predvoditi dirigenti Mladen Tarbuk i Vitorio Brešani. Posle Milenkovića, kao solisti će se smenjivati pijanisti – Vitorio Brešani, Pavel Kašpar, Đuzepe Albaneze i Marianđela Vakatelo, a program je prilagođen prednovogodišnjem raspoloženju i prazničnoj groznici, saopšteno je iz Filharmonije

Beogradska filharmonija izvodiće dela Lista (u čast 200 godina od rođenja kompozitora), Sen-Sansa, Geršvina, Vagnera, Ravela i Paganinija. Korisnici društvenih mreža moći će da prate turneju, jer će Filharmonija redovno prenositi i ažurirati utiske, fotografije i informacije, direktno iz Italije, putem naloga na društvenim mrežama Facebook i Twitter.