3 snažne prakse za život u trenutku

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pexels

Kada prihvatimo ko smo sada, tada smo spremni i otvoreni učesnici u plesu života. Kao voljni učesnici, u potpunosti doživljavamo bogatstvo trenutaka u kojima smo. Svaki momenat postaje poklon umesto prošlih mogućnosti koje smo propustili.

Biti ono što jesi može biti teško. Naši umovi lako lutaju i odvuku na stare oblike razmišljanja koje nas izvlače iz sadašnjeg trenutka. Ali uz dovoljno prakse, možemo sebi dozvoliti da uživamo u čistoj radosti sadašnjeg trenutka. Evo 3 snažne prakse koje koristim da se vratim na svoj put za život u trenutku i da prihvatim ko sam sad. Pokušajte da ih vežbate pa ćete videti koji se put može odviti za vas.

Fokusirajte se na život  u trenutku

Dok čitate ove reči, pogledajte dobro šta se događa u ovom trenutku dok sebi dozvoljavate da sedite tu i čitate. To je suptilna i snažna promena kada se usredsredite. Kada usmerimo naš fokus da napravimo ovu suptilnu promenu, ovde i sada ima način da nam se uvuče u kosti i počinjete da živite bogat život u trenutku.

Što više ovo vežbam kroz meditaciju, sve više putujem od glave do srca. Udaljenost je mala, osećate da joj je ponekad nemoguće pristupiti, a ponekad i zaboravite na sve to. Ali uvek vredi usmeriti vaš fokus ka preduzimanju tog putovanja.

Prava percepcija je put za život u trenutku

Naša percepcija je sočivo kroz koje vidimo sebe i svet. Tamo gde odlučujemo da fokusiramo pažnju može izmeniti naš pogled na svet ili učiniti da naša vizija bude kristalno jasna. Kako odlučujemo da vidimo sebe, ima smešan način da oblikuje način na koji nas poimaju drugi. Kako gledamo na život transformiše naš život.

Naša percepcija oblikuje naše misli, osećanja i akcije. Ako je naša percepcija zamagljena našim dosadašnjim iskustvima, greškama, bolom itd., to može biti izazovno ako želimo da budemo otvoreni za ono što je ispred nas sada. Kada je naš „objektiv“ ispunjen brigom i strahom, teško je udisati lepotu koja postoji u ovom trenutku.

Da bismo prihvatili ko smo zapravo u ovom trenutku, moramo prestati da ponavljanjamo naša dosadašnja prosuđivanja. Moramo se osloboditi naše neprestane brige o budućnosti. Bolja opcija je da se usredsredite na duboko disanje i smestite u ideju da smo sigurni i bezbrižni.

Ko smo mi sada, tačno je ono što nam treba. Sve je dobro, a život može biti mnogo jednostavniji nego što nam se čini. Manje je više kada je u pitanju održavanje kristalno čistog pogleda.

Poravnanje unutrašnjeg bića 

Prihvatanje ko smo u ovom trenutku dolazi kada se usaglasimo sa tim ko smo sada. Trik je da ne komplikujete ono što je savršeno jednostavno i prirodno. Znate kako želite da se osećate, a zatim osetite to. Znaj ko najviše želiš biti, a onda budi to.

Otpor, prošlost, budućnost i strah su blokade koje nas sprečavaju da prihvatimo ovo ovde, sada. Poravnajte se sa sadašnjošću, a zatim se odmah poravnajte sa sadašnjošću. Držite se ovog trenutka. Sada, sada, sada – sve je u redu, sve je tu sada.

Kako se najviše želite osećati sada? Da li ste spremni da prihvatite svoje biće?

Jutarnja rutina koja je tu da uspori brz život

 

Zdrave grickalice za zdrav kancelarijski život

 

 

Izvor: Thrive Global/BIZLife

Foto: Pexels

Piše: M.G.