3 (zabavna) životna saveta: Vil Ferel, Elen Dedženeres i Stiven Kolber

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

BIZLife nastavlja da prenosi neke od najzanimljivijh govora poznatih ličnosti – diplomcima. Evo nekih (zabavnih) životnih saveta Vila Ferela (Will Ferrel), Elen Dedženeris (Ellen Degeneres) i Stivena Kolbera (Stephen Colbert).

„Proveo sam mnoge noći u svom stanu u Los Anđelesu, tako što bih samo sedeo i jeo špagete sa senfom, sa samo 20 dolara na računu… Da, bio sam uplašen. Nikada niste bez straha. I dalje se plašim. Plašio sam se i da napišem ovaj govor. I upravo shvatam koliko me ljudi gleda sada, i zastrašujuće je. Možete li molim vas da gledate na drugu stranu dok budem pričao ostatak govora? Ali moj strah od neuspeha nikada nije ni prišao mom strahu da ni ne pokušam, strahu od „šta da“. Šta da nisam uopšte ni probao?

Govor Vila Ferela, „University of Southern California“.

„Kako postajete zreliji, shvatićete da se definicija uspeha menja. Za mnoge od vas, danas, uspeh je dobro podneti 20 čašica tekile. Za mene, najvažnija stvar u vašim životima jeste da živite svoj život sa integritetom, kao i da ne dozvoljavate svojim vršnjacima da vrše pritisak na vas da budete ono što niste. Da živite život kao iskrena i saosećajna osoba, da doprinosite na neki način. Dakle, da zaključim svoj zaključak, pratite svoje strasti, ostanite iskreni prema sebi. Nikada nemojte da pratite tuđi put, osim ako niste u šumi, i izgubljeni ste, onda bi sigurno trebalo da pratite taj put.

Govor Elen Dedženeres, Tulane, 2009.

Život je improvizacija. Nemate pojma šta će se sledeće desiti i uglavnom izmišljate stvari usput.“

Stiven Kolber, Wake Forest University, 2011.

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.