Pao plafon u kraljevačkom pozorištu

PinterestFacebookTwitterShare

U kraljevačkom pozorištu, koje je znatno oštećeno u zemljotresu prošle godine, srušio se deo plafona u sali u kojoj su bile dve osobe, ali srećom niko nije povređen. Plafon u probnoj sali srušio se u ponedeljak kasno uveče pošto su dva radnika pomerila ormar na koji se naslanjao plafon star koliko i zgrada pozorišta, oko 130 godina.

Ormar je pomeran zbog popravke radijatora, a stari plafon je napravljen od dasaka, šuta i blata. U to vreme se na bini pozorištva izvodila proba nove prestave “Hiperbolični parabolid”.

Direktor pozorišta Vladan Slavković rekao je novinarima da je urađen glavni projekat rekonstrukcije pozorišta i da je upućen apel Vladi Srbije, ali da se još pregovara o izvođenju tog projekta.

“Gradska vlast je poslala sve komisije koje su odredile nivo oštećenja zgrade i konstatovale da ona nije za upotrebu, što se na ovom primeru i vidi”, rekao je Slavković.

Za rekonstrukciju zgrade kraljevačkog pozorišta, koja je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, posle zemljotresa je prikupljeno tri miliona dinara.

“Tim novcem smo sanirali popadale kalkanske zidove i utvrđenje krova. Realno za rekonstrukciju zgrade pozorišta treba 400.000 evra”, naveo je direktor.