Perika Elizabet Tejlor iz filma „Kleopatra“ na aukciji

PinterestFacebookTwitterShare

Kada kupujete polovne predmete obino očekujete da uštedite novac, ali kada je u pitanju perika koju je nosila Elizabet Tejlor u slavnom filmu „Kleopatra“, cena od 10.000 funti je sasvim opravdana.


Jedna od najčuvenijih perika na svetu naći će se na aukcijsoj prodaji, a očekuje se da će dostići ceno od 10.000 funti.

Film „Kleopatra“ iz 1963. godine, bio je, u to vreme, najskuplji ikada napravljen film, čije snimanje umalo nije doveo do bankrota „20th century Fox“.
 
Nakon što je snimanje završeno, perika koja je bila napravljena od ljudske kose sa ukrasima u zlatnoj boji vraćena je britanskom kreatoru Stenliju Halu. On je kasnije dao holivudskom šminkeru koji je čuvao skoro trideset godina.
 
Margaret Baret iz aukcijske kuće Heritidž iz Teksasa rekla je da je perika u veoma dobro očuvanom stanju, kao i da je veliko interesovanje za predmete koji su u vezi sa Elizabert Tejlor počelo od njene smrti u martu.
 
Još jedna zanimljivost vezana za film jeste što se glumica udala za svog partnera u filmu, Ričarda Bartona 1964. Par se razveo 1974., da bi se posle 16 meseci ponovo venčali, a potom ponovo razveli 1976. godine.