„Marienfeld“ pobednik Beogradskog autorskog rok festivala

PinterestFacebookTwitterShare

Pančevački bend „Marienfeld“ pobednik je prvog Beogradskog autorskog rok festivala – BARF koji je u utorak uveče završen u Domu omladine Beograd.

„Marienfeld“, u čijem sastavu su Željko Kolarik-Žex (gitara, vokal), Ðula Ereš-Ðusi (bas gitara), Marko Živković-Mare (klavijature) i Slobodan Stanišić – Boban (bubnjevi), osvojio je 40 glasova žirija i prvu nagradu u vrednosti od 100.000 dinara.

Drugo mesto zauzeo je ženski bend „Fandango“ iz Beograda, u kome su Angie Joševski (bas gitara), Marijana Jelić (gitara), Selena Simić (bubnjevi) i Staša Korivica (vokal). Sastav „Fandango“ dobio je 37 glasova i opremu u vrednosti od 50.000 dinara, a njihov nastup je izazvao najveće interesovanje publike.

Treću nagradu – 30 sati snimanja u studiju, dobila je beogradska grupa „Tobija“, koju čine Ivan Petrović (vokal), Jeja Veljković (klavijature), Miki Milanović (bas), Ivan Milosavljević Tex (gitara) i Boban Anđelković (bubanj).

Dobitnik nagrade publike u vrednosti od 25.000 dinara prve večeri bio je bend „Face off“, dok je u utorak najbolji, prema oceni nekoliko desetina prisutnih ,bio „Freaky Fight For Freedom“.

O pobednicima je odlučivao žiri koji je radio u sastavu: Branimir Lokner, Dragan Jovanović Krle, Vladimir Janković Džet, Petar Janjatović i Bane Antonić.

U revijalnom delu tokom dve večeri nastupili su „Inbox“, „Fonic“, „Atlantida“, „Karizma“, „Oceanview“, „Shark, Snakes & Planes“, „Generacija 5“.

Udruženje rok muzičara Srbije organizovalo je dvodnevni Beogradski autorski rok festival sa ciljem afirmacije rok muzike, a festival je izazvao veliko interesovanje bendova iz cele Srbije, tako da se na konkurs za učešće prijavilo 68 sastava.

Šesnaestočlani žiri, sastavljen od muzičara i novinara, izabrao je 10 finalista, dok je 11. takmičara odabrala publika glasanjem na Internetu. Uprkos simboličnoj ceni ulaznica od 200 dinara, sala „Amerikana“ je, nažalost, obe večeri bila poluprazna.