Američki gospel hor u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Američki gospel hor, koji je pre osam godina osnovao producent i sveštenik Leni Sverindžen u Tampi (Florida), održaće 15. decembra koncert u velikoj sali Sava centra, u okviru evropske turneje „Heal the World“ (Izlečimo svet), nazvane po pesmi Majkla Džeksona.
 
Producent koncerta „Multimedia concerts“ najavio je da će jedan od vodećih američkih horova nastupiti večeras u novosadskoj Sinagogi, 16. decembra u Domu kulture Novi Pazar i 17. decembra u Nišu, a polovinu prihoda od prodaje svojih CD-ova daće u humanitarne svrhe u gradovima u kojima budu gostovali.

Američki gospel hor (American gospel choir) osnovao je producent i sveštenik Leni Sverindžen 2003. u Tampi, na Floridi, u saradnji sa pevačicom Nikol Ingram. Zbog naglašene duhovnosti u interpretaciji, publika je hor nazvala „Anđeoski glasovi zahvalnosti“.

„Nije samo potrebno da umetnik peva o ljubavi i razumevanju, već da istinski živi ono o čemu peva. To možete da doživite posle naših koncerata kada umetnici izađu u hol dvorana da se slikaju sa publikom, pričaju, dele autograme. Mi živimo ono o čemu pevamo“, objasnio je Sverindžen.

Pojedinačno ili kao hor nastupali su sa mnogim velikim imenima kao što su Faith Hil), „Tears for Fears“, „The Temptations“, Šinejd O Konor , Džesika Simpson, „Simple Minds“ i drugi.

Njihov stalni koncertni dom je „Kuća bluza“ (House of Blues) u glavnoj ulici „Diznivorlda“ u Orlandu (Florida), gde svake nedelje drže koncerte za turiste iz celog sveta, a tokom zime idu na turneje po svetu.

Ulaznice za njihov koncert u Sava centru prodaju se po cenama od 1.400, 1.800 i 2.200 dinara.