Predstava o porodici Milošević u Sijetlu

PinterestFacebookTwitterShare

Dokumentarni pozorišni komad “The Milosevics” (Miloševići), sa članovima porodice Slobodana Miloševića kao glavnim akterima, biće ovog vikenda predstavljen publici u američkom gradu Sijetlu nakon što je komad sa sličnim nazivom godinama izvođen u Evropi.

Kako pišu lokalni mediji, glumci u predstavi će izgovarati rečenice koje su akteri zaista izgovarali a do kojih se došlo proučavanjem intervjua, transkripata sa sudjenja pokojnom predsedniku Srbije pred Haškim tribunalom, kao i telefonskih razgovora članova, kako se ukazuje “disfunkcionalne” porodice Milošević koje je tajno snimila hrvatska obaveštajna služba.

Komad je napisala i režirala Pati Majls Van Beuzekom a u njemu se pored Miloševića, njegove supruge Mirjane, sina Marka i kćeri Marije kao likovi pojavljuju Tito, Medlin Olbrajt, Vesli Klark, Džefri Najs, haški sudija Patrik Robinson, Miloševićev pravni zastupnik Dragoslav Ognjanović, bivši predsednik SAO Krajine Milan Babić, kao i Dragan Vasiljković poznatiji kao Kapetan Dragan.

“Publika može da očekuje muzičku satiru i jedinstveni upliv u poslednje Miloševićevo uporište (pred sudom)”, navodi se u pozorišnom vodiču “Sijetl tietr igzaminer” koji ovu predstavu, u produkciji Paradajz tijetr skul najavljuje za 16. i 17. decembar.

Rediteljka Majls Van Beuzekom rekla je Igzamineru (www.examiner.com) da su transkripti snimljenih razgovora porodice Milošević – u kojima se, pored ostalog spominje želja Marka Miloševića da smanji svoje uši – “prilično ludi, fascinantni, suludi i zabavni, i sve ostalo”.