Proglašenje Platoa Neše Leptira 17. decembra

PinterestFacebookTwitterShare

Plato ispred ustanove kulture ”Palilula” će se od subote, 17. decembra, zvati Plato Neše Leptira, po pokojnom frontmenu grupe ”Poslednja igra leptira” Nenadu Raduloviću.


Tog dana na Platou Neše Leptira biće postavljena i skulptura od kamena i gvožđa, koja predstavlja kombinaciju krila leptira i rok gitare, a delo je akademskog slikara Dragana Ristića, saopšteno je iz opštine Palilula.

Nakon proglašenja novog imena platoa i otkrivanja skulpture, u pozorišnoj dvorani Ustanove kulture “Palilula” nastupiće članovi ”Poslednje igre leptira”, a njihove hitove potom će svirati i pevati mladi bend ”TLO”, pobednik ovogodišnje Palilulske olimpijade kulture.

Ideja da plato dobije ime Neše Leptira rođena u emisiji ”Slučaj B” urednika i voditelja Milorada Roganovića, koja se emituje na Radiju Studio B.

Nenad Radulović, osnivač legendarne grupe “Poslednja igra leptira”, rođen je u Beogradu 13. septembra 1959. godine, a preminuo je u 31 godini života – 12. februara. 1990. godine.

Grupa je osnovana 1979. godine, a proslavila se prvi put pobedom na Paliluskoj olimpijadi kulture 1981. godine, nakon čega je objavila debi album “Napokon ploča” sa hitovima kao što su “Vrati se” i “Nataša”.