Još kandidata za NIN-ovu nagradu

PinterestFacebookTwitterShare

Iz redakcije nedeljnika NIN saopšteno je 14. decembra da je žiri za nagradu koja se dodeljuje za najbolji roman godine spisku za najširi izbor na kome je već bio 31 naslov dodao još jedan, roman Boška Krstića „Sagmajsterova istraga“(„Kairos“, Sremski Karlovci).
 
U saopštenju se navodi da je, posle utvrđivanja najšireg izbora koji je u NIN-u objavljen 9. decembra, na adresu NIN-a stiglo je još sedam romana.

Na sastanku žirija, održanom 12. decembra u redakciji NIN-a, jednoglasno je odlučeno da se u najširi izbor, od pomenutih sedam romana, uvrsti samo jedan, što znači da su na spisku za sada 32 romana.

Na istom sastanku, članovi žirija dobili su na čitanje još devet novoprispelih romana: Darka Arsenijevića „Iza sunca“ (Centar slobodarskih delatnosti, Kragujevac), Milenka Markovića „Jevanđelje po Borivoju“ (Centar slobodarskih delatnosti, Kragujevac), Gintera Gorbaeva „Nečist“ (Centar slobodarskih delatnosti, Kragujevac), Milanke Mamule „E. & O.E.“ (Prometej, Novi Sad).

Tu su i romani Ranka Pavlovića „Nebeske kosturnice“ (Prometej, Novi Sad), Ljiljane Maletin Vojvodić „U egzilu“ (Prometej, Novi Sad); Vide Crnčević Basare „Prekomerna upotreba sile“ (Dereta, Beograd), A. A. Vukoman „Drakulina kći“ (Srpska knjiga, Beograd) i Radmila Šmakića „Nebo nad Jordanom“ (autorsko izdanje, Beograd).

Tako je, za sada, na spisku prispelih romana 90 naslova.

Žiri će odluku o užem izboru doneti na sastanku 19. decembra, što će biti objavljeno u NIN-u 22. decembra ove godine. Ime autora najboljeg romana u 2011. godini biće saopšteno 16. januara 2012. godine.