Premijera prvog dela Hobita sledećeg decembra

PinterestFacebookTwitterShare

Prvi od dva dela prednastavka “Gospodara prstenova” režisera Pitera Džeksona “Hobit: Neočekivano putovanje” dospeće u bioskope 14. decembra 2012, objavio je britanski šou-biznis sajt Digital Spy.

Od članova glumačke ekipe trilogije “Gospodara prstenova”, u Hobitu će biti Ijan Mekelen, Endi Serkis, Ilajdža Vud, Orlando Blum, Kejt Blančet, Kristofer Li, Ijan Holm i Hjugo Viving, a njima će se pridružiti i Evandjelin Lili i Silvester Mekoj.

Bilba Baginsa igraće engleski glumac Martin Friman, zvezda britanske serije Ofis.

Radnja filma “Hobit: Neočekivano putovanje” prati putovanje Bilba Baginsa u izgubljeno kraljevstvo patuljaka Erebor, koje je zauzeo zmaj Šmaug. Na putu Srednjom zemljom, Bilbo se sreće sa podmuklim Golumom (Endi Serkis) i prvi put dospeva u dodir s njegovim “prekrasnim” prstenom, koji im zauvek povezuje sudbine.

Drugi deo Džeksonovog prednastavka, “Hobit: Tamo i ponovo nazad”, biće premijerno prikazan u bioskopima 13. decembra 2013.

Pored Fren Volš, Filipe Bojns i Pitera Džeksona, koji su pisali i scenario za “Gospodara prstenova”, na scenariju “Hobita” radi i Djilermo del Toro.