Na Berlinalu filmovi Henksa, Jimoa i Daldrija

PinterestFacebookTwitterShare


Filmski festival u Berlinu predstavio je danas nekoliko filmova koji će biti prikazani na festivalu u februaru, uključujući i nove filmove Toma Henksa, kineskog reditelja Zang Jimoa i filipinske zvezde Brilijantea Mendoze, preneo je danas AFP.

Tokom Berlinala, koji će trajati od 9. do 19. februara, van konkurencije će biti prikazan dugo očekivani film Stivena Daldrija „Extremely Loud and Incredibly Close“ (Izuzetno glasno i neverovatno blizu) o mladiću koji u ruševinama Njujorka posle 9. septembra 2001. godine traga za bravom koja odgovara ključu koji mu je ostavio otac.

Zang, poznat po filmu „Heroj“, u Berlinu će predstaviti svoj novi film „The Flowers of War“ (Cveće rata) sa oskarovcem Kristijanom Bejlom koji glumi oportunistu umešanog u japansku okupaciju Nankinga tokom Drugog svetskog rata.

Film, koji je već nominovan za Zlatni globus u SAD, takođe će biti prikazan van konkurencije.

Mendoza, miljenik festivala, angažovao je francusku zvezdu Izabel Iper da mu glumi humanitarnu radnicu koju kidnapuju islamski ekstremisti u filmu „Captive“ (Zarobljena).

Organizatori Berlinalea saopštili su i da će u zvaničnoj konkurenciji biti prikazana i indonežansko-nemačko-kineska produkcija „Postcards from the Zoo“ (Razglednice iz zoološkog vrta) reditelja koji se predstavlja kao Edvin.

Britanski reditelj Majk Li predsedavaće žirijem koji će 18. februara dodeliti nagrade festivala – Zlatnog i Srebrnog lava.