Otvoren Novogodišnji sajam knjiga u Domu sindikata

PinterestFacebookTwitterShare

Novogodišnji sajam knjiga, koji se 11. put održava u holu Domu sindikata, otvorio je juče zvanično muzičar Bora Đorđević. 
 
On je izrazio zadovoljstvo što je „Srbija staromodna zemlja u kojoj knjiga još uvek ima svoje mesto“. „Pisati knjige danas, to vam je uzaludan posao, prodavati takođe. Niko od toga ne može da živi. Ljudi moraju da jedu i piju, ali ne moraju da čitaju knjige“, rekao je Đorđević.
 
On je dodao da je sva sreća da je „Srbija jedna staromodna zemlja gde knjiga ima svoje mesto“ i poručio prisutnima da nastave da „čitaju knjige, pišu knjige i da se bave knjigama“. On je otvorio sajam na prepoznatljiv način, pročitavši jednu od svojih pesama, i otkrio posetiocima da istovremeno piše tri knjige „iako je to uzaludan posao“.
 
U Domu sindikata svoja izdanja izložilo je oko 40 izdavača, a popusti se kreću od 20 do 80 posto. Na sajmu se mogu naći i polovne knjige iz oblasti istorije, filozofije, psihologije, prirodnih nauka, kao i beletristika, a tri koštaju samo 200 dinara. Prodaju se dela Pekića, Selenića, Getea, Hesea, Selimovića, sabrana dela Ćopića, Crnjanskog, Čehova, Kafke i drugih.
 
Milošević je rekao da očekuje veliku posetu s ozbirom da se sajam održava u centru grada, da je ulaz slobodan i da su popusti prilagođeni „svačijem džepu“.
 
Novogodišnji sajam knjiga, koji je počeo 17. decembra, traje do 17. januara.