(VIDEO) Objavljen prvi trejler Džeksonovog „Hobita“

PinterestFacebookTwitterShare

Fanovi Tolkinovih knjiga i filmova oskarovca Pitera Džeksona napokon mogu videti ono o čemu se priča poslednjih godina, još od poslednjeg nastavka „Gospodara prstenova“.
 


 
Objavljen je prvi trejler za film rađen po knjizi „Hobit“ koja je preteča „Gospodara prstenova“. Film je režirao Piter Džekson i ovo je prvi od dva planirana nastavka. Još se moramo strpeti godinu dana dok ne dođe i do bioskopa.
 
„The Hobbit: An Unexpected Journey“ nam donosi neke stare likove iz slavne trilogije poput „Gandalfa“ kojeg glumi sjajni Ijan Mekilann, Endija Serkisa kao „Goluma“, Kristofera Lija kao „Sarumana“, ali i prekrasnu Kejt Blanšet u ulozi „Galadriel“ koja se inače uopšte ne pojavljuje u Tolkinovoj knjizi.
 
Film nam priča priču o neočekivanom putovanju hobita Bilboa Baginsa kojeg glumi Martin Friman. Bilbo s grupom patuljaka kreće na putovanje na Usamljenu planinu kako bi vratio ukradeni komad blaga od gigantskog zmaja Smauga. Komad blaga je naravno poznati prsten iz „Gospodara prstenova“. Drugi film o hobitu nazvan je „The Hobbit: There And Back Again“ i najavljen je tek za 2013. godinu.