Film A. Džoli u februaru u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Film “U zemlji krvi i meda“, kojim je holivudska glumica Andjelina Džoli debitovala kao scenaristkinja i rediteljka, počeće da se prikazuje 16. februara u Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, saopštio je distributer „Blitz film i video“.


Film će, takođe, od 22. do 28. decembra biti ekskluzivno prikazivan u sarajevskom “Multipleks Sinema sitiju“. Američka premijera filma zakazana je za 23. decembar. 
 

„Premijera filma “U zemlji krvi i meda“ u februaru znači mi više od bilo koje premijere za koju sam vezana. Moja porodica i ja se radujemo što ćemo u februaru doći u Bosnu i podeliti taj trenutak sa izvanrednom glumačkom ekipom filma“ izjavila je Džoli. 

Film, čija se radnja dešava pre i tokom rata u Bosni 1992-95, sniman je u Bosni i Mađarskoj u njemu igraju glumci iz BiH, Srbije i Hrvatske. 

„Životna iskustva glumaca na terenu tokom rata u Bosni mnogo su uticali na činjenice prikazane u filmu i na njegov konačni oblik“, naglasila je Džoli. 

Iako je snimljena i engleska verzija filma, u verziji koja će se prikazivati u Sjedinjenim Državama i Sarajevu glumci govore svojim materinjim jezikom. 

Film “U zemlji krvi i meda“ je priča o Srbinu i Muslimanki koji se zaljubljuju pre rata i ponovo sreću u ratu – on kao vojnik, ona zarobljenik. 

Film je u nominovan za Zlatni globus, a nedavno je dobio nagradu „Stenli Kramer“ koju Udruženje američkih producenata dodeljuje filmovima koji se bave društvenim pitanjima.