(VIDEO) Mračni vitez „zapalio“ internet

PinterestFacebookTwitterShare

Reakcije fanova Betmena na novi trejler željno iščekivanog filma „The Dark Knight Rises” (Uspon Mračnog viteza) kreću su se od euforije do filozofskih komentara nakon što su na netu „procurili” prvi kadrovi.
 
Drugim rečima, euforija se kao virus proširila zajednicom filmofila. „’The Dark Knight Rises’ neće da bude veliki, on će da ostvari takav uspeh na blagajnama koji Holivud još nije video, uključujući i ‘Avatar’”, napisao je na svom Twitter nalogu reditelj Džo Karnahan.
 
Mnogi komentatori su primetili da najnovija avantura Čoveka-šišmiša izgleda kao da je pozajmila stranicu iz pokreta Occupy Wall Street. Nekoliko dijaloga koji su se mogli čuti upravo su odzvanjali ovakvim političkim tonovima.
 
„Nolanov tim je jasno stavio do znanja da ‘The Dark Knight Rises’ neće biti ‘priča za laku noć’. Biće zabavno videti ep o superheroju sa političkim nabojem koji stiže u bioskope 20. jula, mesec dana pre nacionalnih konvencija Demokarata i Republikanaca”, napisao je Džef Džensen za Entertainment Weekly.
 
Ogromna većina ljubitelja Betmena je oduševljena dvominutnom najavom filma i veruje da će to biti ostvarenje dostojno nastavka „Mračnog viteza” iz 2008.
 
„Mislim da bi posle ovoga trebalo da prestanu da snimaju filmove o Betmenu. Stvarno, više neće imati smisla…”, napisao je Migel Konsesisao, student marketinga, na svom Twitter nalogu.
 
Kristijan Bejl je, inače, nedavno najavio da više neće tumačiti Betmena.
 
Iako trejler ne otkriva mnogo od zapleta, spektakularna eksplozija fudbalskog terena mnogima je dala dovoljan razlog da požele da pogledaju film.
 
„Nolan je u ova 2 minuta bez po muke rekao više nego M. Bej za nekoliko sati trudeći se iz petnih žila”, smatra novinar i pisac Čarli Berens.