Krajem januara 2012. Niš dobija novi bioskop “Kupina film”

PinterestFacebookTwitterShare

Novi bioskop u Nišu otvoriće naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica i niško preduzeće “Kupina film”. Bioskop će, krajem januara 2012. godine, biti otvoren u sali nekadašnjeg bioskopa “Radnik” na Keju, saznaju Južne vesti.
 
 
Prema planu, bioskop će imati dve manje sale koje će moći da prime po oko 300 gledalaca, a njegovo ime biće “Kupina film”.
 
S obzirom da je bioskopska sala u veoma lošem stanju, iz firme “Kupina film” kažu da će renovirati fasadu i uraditi potpunu rekonstrukciju unutrašnjosti zgrade.
 
Multiplex bioskop “Kupina film” raspolagaće digitalnom 3D opremom koja će Nišlijama predstaviti svet savremenog filma. Među prvim dešavanjima, već početkom naredne godine, u bioskopu bi trebalo da bude održan filmski festival “Kustendorf” koji će biti prikazan na Mećavniku od 17. do 23. januara.

Međutim, u “Kupina filmu” nisu želeli ništa da obećaju jer, kako kažu, dosta toga zavisi od dinamike radova na opremanju bioskopa.

– Pred nama su praznici, pa ako ne ove, sledeće godine će i “Kustendorf” biti u Nišu. Nišlije će imati prilike da istovremeno sa održavanjem festivala “Kustendorf” na Mećavniku prate iste projekcije i u novootvorenom bioskopu ali i da budu domaćini gostiju koji budu posetili Drvengrad na Mokroj gori – kažu u “Kupina filmu”.
 
Kako je planirano, u multipleks salama će biti organizovani i koncerti, pozorišne predstave, kongresi i slične manifestacije.
 
Zgrada u kojoj je nekada bio bioskop “Radnik” je u nadležnosti Privredne komore u Nišu i nalazi se centru grada u Balkanskoj ulici, iza radnje “Mc Donalds”.