(VIDEO) “Karmina burana” za novogodišnji gala koncert u SC

PinterestFacebookTwitterShare

Sava centar obeležiće kraj kvalitetne i raznovrsne koncertne godine Novogodišnjim gala koncertom 29. decembra, grandioznim muzičkim spektaklom sa više od 300 učesnika na sceni koji će prirediti pravi novogodišnji pokolon za muzičke sladokusce.


Hor, Dečiji hor i Simfonijski orkestar Radio Televizije Srbije, Hor „Krsmanović – Obilić“ pod dirigentskom upravom Bojana Suđića, solisti Snežana Savičić – Sekulić, Nikola Mijailović, Ištvan Horvat, Bela Mavrak i Ljubomir Popović, izvešće popularna dela “Karmina burana” Karla Orfa i “Misu Kriolja” Ariela Ramireza, najavljeno je iz centra “Sava”.

Kada bi se pravila anketa o najpopularnijim delima među ljubiteljima klasične muzike sa svih meridijana, prva mesta bi sigurno zauzela ova dva dela koja decenijama pune koncertne dvorane širom sveta, decenijama ih sa zadovoljstvom uvek iznova slušaju i muzički znalci i najširi slojevi publike svih uzrasta, istaknuto je u najavi.

Tajna uspeha ovih dela objašnjava se životnom radosti koja izbija iz svake otpevane i odsvirane note, život pun snage, duha i radosti što postojimo pleni publiku na svim meridijanima.