Kokan Mladenović dobitnik nagrade „Bora Mihailović“

PinterestFacebookTwitterShare

Beogradski reditelj i upravnik Ateljea 212 Kokan Mladenović dobitnik je nagrade „Bora Mihailović“, koju Kruševačko pozorište tradicionalno dodeljuje za doprinos pozorišnom životu Kruševca i Srbije.

 
Imali smo u vidu celokupan umetnički angažman Kokana Mladenovića širom Srbije i njegov izuzetan rad u Ateljeu 212. Sa Mladenovićem smo uspostavili odličnu saradnju koja je rezultirala predstavama „Dundo Maroje“ i „Iza rešetaka“, rekao je upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić.
 
Nedić je pojasnio da je reč o predstavama koje su obeležile jedan period u životu Kruševačkog pozorišta, naročito „Dundo Maroje“, koja je učestvovala na 15 festivala. On je dodao da je u više od sto režija i 20 predstava, koje Kokan Mladenović potpisuje kao upravnik, bez malicioznog potcenjivanja malih pozorišta i predstava i pretencioznog isticanja velikih, uspeo da razgonetne umetnost pozorišta i vrati je gledaocu.
 
Pored glavne nagrade, koja nosi naziv po osnivaču Kruševačkog pozorišta, 29. januara posle jubilarnog 50. izvođenja predstave „Dundo Maroje“, biće dodeljene i nagrade za glumačka ostvarenja u 2011. godini.
 
Upravnik Kruševačkog pozorišta rekao je za Tanjug da je zadovoljan postignutim rezultatima u 2011. godini i podsetio da je predstava „Put oko sveta“, u kojoj igraju Milorad Mandić i Ljiljana Stjepanović, pobedila na Danima komedije u Jagodini i Nušićevim danima u Smederevu.