Petar Lazić promovisao roman „Savršena samoubistva“

PinterestFacebookTwitterShare

Petar Lazić, jedan od najproduktivnijih „proizvođača“ pisanih reči, predstavio je prvi roman „Savršena samoubistva“ u izdanju „Platoa“ Lazić, čije je ime mnogima sinonim za odličnu satiru, za crni, gorki humor u svojoj 15. knjizi pokazuje da je pisac dostojan da konkuriše za NIN-ovu nagradu za roman godine.
 
Kako je rekla urednica edicije „Savremena proza“ Nataša Anđelković njoj je bilo veliko je zadovoljstvo da objavi rukopis koji je vredan toga prema visokim merilima „Platoa“.
 
„To je dobra, ozbiljna psihološka drama sa veoma neobičmnim pripovedačkim pristupom jer troje likova (On, Ona i Ono) simultano vode monologe koji se na nekim tačkama ukrštaju kada počinju da liče na dramski dijalog“, istakla je Anđelkovićeva. 

Kolega po novinarskom peru Nenad Šebek se ogradio da nije književni kritičar već samo strastan čitač i prijatelj autora i za njega je roman o svima nama koji smo voleli, volimo,ili nameravamo da volimo a iz njega ćemo saznati sve što smo ikada želeli da znamo o ljubavi. On je naglasio da ima puno humora ,ali do njega se teško stiže jer nije lako da se smejemo sami sebi. Lazić je u duhu aforističkog izražavanja rekao da je knjiga“ o njih troje, dve ljubavi i smao jednoj smrti“.