„Fast Five“ i „Thor“ najviše „skidani“ sa Torrenta

PinterestFacebookTwitterShare

Filmovi koji su najviše preuzimani sa Interneta u 2011. godini su „Fast Five“, „Mamurluk 2“ i „Thor“, pokazuje najnovija lista sa bloga TorrentFreak.
 
Film „Fast Five“ zaradio je širom sveta oko 626 miliona dolara, a download-ovan je skoro 9,3 miliona puta sa BitTorrenta. Vin Dizel i Pol Voker predvode povratak zvezda iz svakog poglavlja eksplozivne franšize o brzini. Ovoga puta se na suprotnoj strani od zakona nalaze bivši policajac Brajn O’Koner i bivši kažnjenik Dom Toreto, koji su izvukli Doma iz zatvora i prešli brojne granice kako bi izbegli vlastima. U Rio de Žaneriu su napokon sterani u ugao, ali moraju dovršiti posao koji će im osigurati slobodu.
 
Drugi deo filma „Mamurluk“, koji je zaradio oko 581,5 miliona dolara download-ovan je 8,8 miliona puta. U popularnom nastavku „Mamurluka“ Stu se ženi pa zajedno s prijateljima putuje u egzotični Bangkok na venčanje, a stvari opet ne idu po planu.
 
„Thor“ je zaradio nešto malo manje od 448 miliona dolara, ali je preuzet sa Interneta oko 8,3 miliona puta. Ovo je spektakularna priča o mitskom junaku Toru koji je zbog svojih greha bačen na Zemlju, a tamo upoznaje lepu naučnicu i suočava se sa svojim najvećim neprijateljima.
 
Preostali filmovi koji su najčešće preuzimani tokom 2011. godine su „Source Code“, „I Am Number Four“ i „Sucker Punch“.
 
Animirani film „Rango“ download-ovan je 6,5 miliona puta, a „Kraljev govor“, koji je osvojio „Oscara“ za najbolji film, preuzet je 6,3 miliona puta. Poslednji nastavak o Hariju Poteru, koji je zaradio neverovatne 1,33 milijarde dolara, preuzet je šest miliona puta.
 
Ukupan broj korisnika BitTorrenta nije otkriven, ali je samo rečeno da broj ljudi koji skidaju sadržaj sa Interneta raste. Prošle godine „Avatar“ je preuzet više od 16 miliona puta.