Džesi Norman otkazala koncert u Beogradskoj areni

PinterestFacebookTwitterShare

Koncert operske dive Džesi Norman zakazan za 18. februar u Beogradskoj areni, odložen je i pomera se na jesen, saopštila je Beogradska arena.

Koncert je odložio menadžment svetske primadone zbog nemogućnosti uklapanja datuma beogradskog koncerta sa ostalim koncertima u Evropi, a datum novog koncerta u Beogradu biće objavljen u narednom periodu.

Nastup najtraženije muzičke dive na svetu, američke operske pevačice Džesi Norman (Ješye Norman) organizatori Beogradska arena i „Jogokoncert“ najavili su za 18. februar i karte su bile u prodaji po cenama od 2200, 2500, 2900, 3500 i 4500.

Novi direktor „Jugokoncerta“ Boško Radojković upravo je ovaj koncert najavio kao novinu u radu naše najstarije i i najznačajnije koncertne agencije.

Radojković je  izjavio da pored odgovornosti „Jugokoncerta“ prema klasičnoj muzici, domaćim izvođačima i autorima, planira novine a prvi veliki korak u ovoj godini je koncert popularne pevačice Norman čiji koncerti pripadaju klasici ali su moderniji, kreativniji, popularniji, kako bi se privukla nova publika jer je naša klasičarska publika malobrojna i sa malo para.

Operska diva čiju snagu glasa porede sa udarom groma, najmlađa je dobitnica najveće nagrade Amerike za izvođačke umetnosti koju dodeljuje „Kenedi Centar“, nagradu je dobila za 20 godina rada, dobitnica je počasnih doktorata na čak 35 koledža, univerziteta i konzervatorijuma širom sveta, njeni albumi više puta nagrađeni su Gremi nagradom.

Na koncertu u Beogradskoj areni Norman je uz pratnju simfonijskog orkestra trebalo da peva dela svojih sunarodnika „klasika“ Džordža Geršvina i Leonarda Bernštajna, kao i popularne pesme Edvarda Kenedija – Đuka Elingtona.