Najiščekivanija turneja Brusa Springstina

PinterestFacebookTwitterShare

Po izboru čitalaca uglednog muzičkog časopisa „Rolling Stone“, turneja Brusa Springstina i njegovog „E Street Banda“ najiščekivanija je turneja ove godine.
 
Još se ništa ne zna o novom albumu koji bi trebalo da izađe pre turneje, a mnogi se pitaju kako će se Springstin i „E Street Band“ nositi s odsustvom preminulog saksofoniste Klarensa Klemonsa.
 
„Rolling Stone“ podseća da je poslednja njegova turneja 2009. bila „senzacionalna“.
 
Nakon Springstina, najviše se iščekuju turneje „Van Halena“, Madone, „Radioheada“, „Rolling Stonesa“, „Rusha“, „Black Sabbatha“, Rodžera Votersa, „Red Hot Chili Peppersa“ i „Black Keysa“.
 
„Van Halen“ su objavili pojedinosti samo o američkom delu turneje, a sudeći po izveštajima s nedavnog koncerta u klubu „Cafe Wha?“, ljubitelji zvuka ove grupe i njegovog frontmena Dejvida Lija Rota ne bi trebalo da budu zabrinuti za uspeh turneje.
 
Gotovo nijedan izvođač na planeti ne prodaje više koncertnih ulaznica od Madone. Nije bila na turneji od 2008, ali ove će godine izdati novi album i održati turneju. „Rolling Stone“ predviđa da će karte biti ekstremno skupe, ali ne bez razloga, jer Madona pruža spektakularnu zabavu.
 
Većina bendova ide na turneju nedugo nakon izdavanja novog albuma, ali „Radiohead“ nije većina bendova. Britanska je grupa odučila pričekati čitavu godinu nakon izlaska zadnjeg albuma kako bi krenula na turneju.
 
„Rolling Stones“-i nisu održali koncert od leta 2007, a objavljivanje autobiografske knjige „Život“ Kita Ričardsa nije pridonelo da Mik Džeger dobije želju da krene na turneju s njime. Međutim, sve se više čuju glasine da će održati turneju kako bi proslavili 50. godišnjicu. Ključna će biti Džegerova odluka.
 
„Rush“ upravo završavaju novi album „Clockwork Angels“. Još se ne zna kada će turneja početi, najverovatnije na leto ili jesen.
 
„Black Sabbath“ su se u originalnoj postavi zadnji put okupili 1997. i održavali turneje do 2005. U Kuću slavnih ušli su 2006, nakon čega su ponovno krenule razmirice. Ponovno okupljanje nije se činilo realnom opcijom, ali bend je stavio razlike po strani i počeo raditi na prvom albumu nakon 1978. Svetska turneja najavljena je za maj, ali je to prilično neizvesno budući da se u međuvremenu razboleo član benda Toni Ajomi.
 
Rodžer Voters oživeo je „The Wall“ turneju 2010. i od tada je nastupao širom sveta. Za ovu godinu najavio je mnoštvo koncerata u Južnoj i Severnoj Americi.
 
„I’m With You“, novi album „Red Hot Chili Peppersa“, nije doživeo komercijalni uspjeh poput prethodnih albuma, ali to ne bi trebalo da ima uticaja na uspeh turneje.
 
„The Black Keys“ počeli su pre deset godina klupskim koncertima, a ovogodišnja turneja biće prva na kojoj će svirati u velikim dvoranama, poput „Madison square gardena“.