Dodeljene „Critics Choice“ nagrade

PinterestFacebookTwitterShare

Nemi film “The Artist” (Umetnik) dobio je nagradu “Critics choice” za najbolji film, a njegov reditelj Mišel Azanavisijus nagradu kritike za najboljeg reditelja. Francuska komedija, koju su kritičari nazvali “ljubavnim pismom američkom filmu”, osvojila je četiri nagrade, prenosi Rojters.
 
 
Bioskopski hit “Služavke”, koji se bavi američkim jugom tokom 1960-ih, bio je iznenađenje večeri kada su glumice Vajola Dejvis i Oktavija Spenser dobile nagrade za najbolje glumice. Film je takođe nagrađen i u kategoriji glumačkog ansambla.
 
Džordž Kluni proglašen je najboljim glumcem za ulogu zbunjenog oca u porodičnoj drami “The Descendants”, dok su “Deveruše” najbolja komedija po mišljenju američkih kritičara.
 
Nagrade “Critics choice” dodeljuje najveća organizacija filmskih kritičara u SAD i Kanadi. Nagrade su dodeljene sinoć u Los Anđelesu pre dodele Zlatnih globusa u nedelju.

Film Martina Skorsezea “Hugo” dobio je samo jednu nagradu za umetničku režiju, iako je bio nominovan u 11 kategorija. Skorsezeu je, međutim, dodeljena specijalna nagrada za upotrebu muzike u filmovima “The Last Waltz” i “Shine a Light” i Bob Dilan mu je pevao na pozornici.
 
Kristofer Plamer dobio je nagradu za sporednu ulogu za film “Potomci”, dok je iranska porodična drama “Razvod” proglašena za najbolji strani film.

Glumcu Šonu Penu uručena je humanitarna nagrada za njegov rad na Haitiju posle zemljotresa 2010. godine.