Vozila Džejmsa Bonda na izložbi

PinterestFacebookTwitterShare

Izložba 50 vozila iz filmova o Džejmsu Bondu biće otvorena u utorak u Nacionalnom automobilskom muzeju u Bjaliju (www.beaulieu.co.uk), na jugu Engleske, objavio je britanski list Telegraph.

Na izložbi „Bond u pokretu“ (Bond In Motion), povodom pedesetogodišnjice filmova o tom tajnom agentu, biće najpoznatija i najomiljenija vozila iz filmova – automobili, čamci, motocikli, saonice, avioni.

Glavna atrakcija će – kao i obično – biti dva automobila iz „Goldfingera“ – Bondov „aston martin db5“ iz 1964. i „rols rojs fantom III“ iz 1937. koji je „pripadao“ glavnom negativcu.

Posetioci će moći da vide i „Vet Neli“ (Wet Nellie) – podvodni „lotus esprit S1“ iz „Špijuna koji me je voleo“, zatim „BMW 750iL“ iz „Sutra ne umire nikad“ (Tomorrow never dies), „jaguar xkr“ opremljen naročitim oružjem iz „Umri drugi dan“ (Die another day) i „ford mustang“ iz „Dijamanti su večni“ (Diamonds are forever).

Biće izložen i mali avion „bede acrostar“ iz filma „Oktopusi“, originalni „parahawk“ – hibrid sanki i zmaja iz filma „Svet nije dovoljan“ (The world is not enough), kao i kutiju za čelo koju je Timoti Dalton upotrebio kao sanke bežeći od progonitelja u „Dahu Smrti“ (Living daylights).