“Služavkama” najviše nominacija za nagrade NAACP

PinterestFacebookTwitterShare

Drama o američkom jugu i građanskim pravima, “Služavke”, dobila je najviše nominacija za nagradu “NAACP Image” koju dodeljuje Američko udruženje obojenih.
 
“Služavke” su nominovane u osam kategorija, uključujući i nagradu za najbolji film i za pet glumica iz postave. Hit o crnim služavkama na američkom jugu 1960-ih već je osvojio nekoliko nagrada i jedan je od favorita za nominacije za Oskara.
 
Ema Stoun i Viola Dejvis nominovane su u kategoriji najbolje glumice, dok su Brus Dalas Hauard, Sisli Tajson i Oktavija Spenser – koja je nagrađena Zlatnim globusom – nominovane u kategoriji sporedne uloge. Reditelj i scenarista filma Tejt Tejlor nominovan je u obe kategorije.
 
Među drugim nominovanima za 43. dodelu nagrada su filmovi “Preskoči metlu”, “Parija”, “Prvak” i “Pljačka s vrha” sa Edijem Marfijem u glavnoj ulozi, koji je nominovan i u kategoriji najbolji glumac zajedno sa Lorensom Fišburnom i Vinom Dizelom.
 
Nagrade “NAACP Image” slave dostignuća obojenih ljudi na televiziji, u muzici, književnosti i filmu ali i pojedince ili grupe koji svojih potezima promovišu socijalu pravdu.
 
Kada je reč o televiziji, nominovane su komedije “Moderna porodica”, “Čitaj između redova”, “Obožavam tu devojku”, “Igra”, and “Tyler Perry’s House of Payne”.
 
U kategodiji drame tu su “Boardwalk Empire”, “Uvod u anatomiju”, “Red i zakon: Odeljenje za specijalne žrtve”, “Dobra žena” i “Treme”.
 
Bijons je pokupila četiri nominacije u muzičkim kategorijama, a Meri Džej Blajdž tri. Hari Belafonte nominovan je za svoju autobiografiju, zajedno sa bivšom američkom državnom sekretarkom Kondolizom Rajs.
 
Dodela nagrada održaće se 17. februara.