Salon knjiga i grafike u Pirotu

PinterestFacebookTwitterShare

Trinaesti po redu Salon knjige i grafike u Pirotu biće održan od 10. do 19. februara u sportskoj dvorani „Kej“.


Po prvi put na ovogodišnjem Salonu učešće je uzela i Turistička organizacija Pirot koja je raspisala konkurs na temu „Zavičaj iz mog ugla“. Konkurs na kome pravo učešća imaju đaci iz osnovnih i srednjih škola otvoren je do 5. februara.

Žiri u sastavu Dragana Branković, Aleksandar Ćirić i predstavnik Turističke organizacije izbraće tridesetak najboljih radova koji će biti izloženi tokom trajanja salona.

Sami posetioci će moći da glasaju za svoje favorite, a tri prvoplasirana kandidata biće nagrađena dok će svi radovi biti objavljeni u monografiji i u brošurama i razglednicima Turističke organizacije.

Za sada je potvrđeno da će svoja dela na salonu predstaviti dečiji pisci Igor Kolarov, koji je i dvostruki dobitnik nagrade Politikinog zabavnika i Branko Stevanović, zatim Isidora Bjelica dok se još pregovara sa ovogodišnjim dobitnikom NIN-ove nagrade Slobodanom Tišmom. Ovi pisci nastupiće u organizaciji Narodne biblioteke.

Dom kulture Pirot kao glavni organizator Salona knjige i grafike naknadno će saopštiti imena autora koji će se predstaviti pirotskoj publici.