Objavljene nominacije za Oskara

PinterestFacebookTwitterShare

Akademija za filmsku umetnost i nauku objavila je danas liste kandidata za svoju najprestižniju nagradu Oskar, a u trci za najbolji film je devet ostvarenja, prenosi AP.

 
Filmovi nominovani za Oskara su „Umetnik“, „Potomci“, „Izuzetno glasno i neverovatno blizu“, „Pomoć“, „Hjugo“, „Ponoć u Parizu“, „Drvo života“, „Ratni konj“ i „Formula uspeha“.
 
Kandidati za nagradu Oskar u kategoriji najbolji glumac su Demian Bišir, Džordž Kluni, Džin Dujardin, Geri Oldman i Bred Pit, dok će se za prestižnu nagradu među glumicama „boriti“ Glen Klouz, Viola Dejvis, Runi Mara, Meril Strip i Mišel Vilijams.

 

Kandidati u kategoriji sporedna muška uloga su Kenet Brana, Džona Hil, Nik Nolti, Kristofer Plamer, Maks von Sidov, dok su kandidati za Oskara za sporednu žensku ulogu Bernis Bejo, Džesika Čestejn, Melisa Mekarti, Dženet Mektir i Oktavija Spenser.
 
Akademija je saopštila da su kandidati za najboljeg reditelja Majkl Hazanavičius, za film „Umetnik“, Aleksander Pejn za „Potomke“, Martin Skorseze za film „Hjugo“, Vudi Alen za ostvarenje „Ponoć u Parizu“ i Terens Malik za „Drvo života“.