Propada zgrada biblioteke u Petrovaradinu

PinterestFacebookTwitterShare

Odeljenje gradske biblioteke u Petrovaradinu radi u veoma teškim uslovima. Zgrada je stara i u vrlo lošem stanju. U Biblioteci kažu da rešenje postoji, ali pošto je objekat u vlasništvu države, postoje administrativne prepreke.
 
Zgrada biblioteke u Petrovaradinu stara je preko 100 godina i prilično je oštećena. Sa susednog objekta, koji je od 2009. godine u vlasništvu preduzeća „Agroprom“ iz Novog Sada, u julu prošle godine skinut je krov, pa je zajednički, nekad unutrašnji zid, postao izložen vremenskim uticajima.

Prema rečima direktora Gradske biblioteke, Miloša Pankova, investitor je ponudio nekoliko mogućnosti, od kojih su kao najpovoljniju izdvojili zamenu postojećeg objekta za novi na drugom mestu u Petrovaradinu.

Obratili su se Gradskoj upravi za kulturu koja ih je uputila na Republičku agenciju za upravljanje javnom imovinom, ali budući da je to još uvek državna imovina, takva vrsta dogovora bila je praktično nemoguća.

O sudbini objekata u Koste Nađa 1 u Petrovaradinu znaće se više nakon usmene rasprave koja je zakazana za sledeću nedelju.

Jedno je sigurno, spor predugo traje, a posledice trpe obe strane.