Amerikanci prave svoju verziju „Mućki“

PinterestFacebookTwitterShare

Američka televizijska mreža ABC planira da snimi rimejk čuvene engleske komične serije “Mućke” (Only Fools and Horses).
 
U toku je pravljenje pilot epizode, a radi je ekipa koja je stvorila seriju “Stažisti” (Scrubs).  
 
Radnja serije „Mućke“ odigrava se u predgrađu Londona, Pekamu, a glavni junaci su braća Derek i Rodni Troter i njihov deka. Oni stalno upadaju u komične situacije u pokušaju da se obogate.

Producenti će se držati originalne radnje, ali za sada nije poznato da li će naslov ostati isti. Do sada su napravljene holandska, portugalska i slovenačka verzija avantura dvojice braće i njihovog deke.

Prethodno je bilo i više planova snimanja američke verzije.

U ulozi Dereka “Delboja” Trotera, starijeg od dvojice braće, mogao bi da se nađe komičar Stiv Karel. On je jednom prilikom izjavio da je ta uloga, koju je maestralno odigrao Dejvid Džejson, njegova “uloga iz snova”.

“Britanci prave najbolje sitkome na svetu. Mislim da bi uz prave scenariste i glumce mogli da napravimo sjajan rimejk ‘Mućki’. Ako iko želi da mi pomogne da to učinimo, ja sam za”, rekao je Karel koji igra u američkoj verziji serije “The Office”.

On je rekao i da bi rado video kolegu Pola Rada kao Rodnija Trotera, Delbojevog mlađeg brata, Vinsa Vona kao njihovog prijatelja Bojsija i Bena Stilera kao dedu Trotera.

Tvorac originalne serije, koja se emitovala od 1981. do 1991. godine je Džon Saliven.