(VIDEO) Stiže „God Bless America“ – film za sve ogorčene ovim svetom

PinterestFacebookTwitterShare

Sredinom maja ove godine u bioskope stiže film „God Bless America“ („Bog blagoslovio Ameriku“), namenjen isključivo odrasloj publici.

 „Jeste li prema nekome ko je totalni kreten osetili ubojitu mržnju? Da li ste ikad poželeli da živite u svetu bez rijaliti zvezda, koje danas imaju veći uticaj na ljude od onih koji su u životu svojim radom i sposobnostima postigli neverovatne stvari? Da li ste ikad poželeli prebiti na mrtvo ime nekog ko vas svojim ponašanjem iritira? Ako je vaš odgovor i na jedno od ovih pitanja „da“, onda je `God Bless America` Bobketa Goldtvejta film za vas“, kaže se u najavi ovog kontraverznog filma.

Nakon što je nezaposleni i usamljeni glavni lik Frenk otkrio da ima neizlečivi tumor na mozgu on odlučuje da oduzme sebi život, ali u trenutku dok se sprema da povuče okidač na pištolju koji drži u ustima, jedna mu scena na televiziji menja mišljenje. Pogled na razmaženo bogataško derište po imenu Kloi, koja besramno urla na svoje roditelje, podstakao je Frenka na „menjanje sveta“ u kojem vlada sistem izvrnutih vrednosti – uzima pištolj i ubija sve sebične, arogantne, pokvarene i okrutne gadove. U suludom pohodu mu se pridružuje i 16-godišnja Roksi, koja deli njegov bes i ogorčenost.