Jug Radivojević predsednik žirija na Danima komedije

PinterestFacebookTwitterShare

Predsednik žirija 41. festivala „Dani komedije“ u Jagodini biće reditelj Jug Radivojević, a članovi Dara Džokić i Dragiša Milojković, saopštio je u utorak Upravni odbor festivala.

U festivalski program od 20. do 27. marta uvrštene su predstave „Kumovi“ beogradskog Zvezdara teatra, „Svojta“ pozorišta „Boško Buha“ takodje iz Beograda, „Komedija zabune“ Narodnog pozorišta iz Subotice i „Ožalošćena porodica“ Narodnog pozorišta u Nišu.

Na repertoaru su i „Urnebesna tragedija“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, „Sedam i po“ u koprodukciji beogradskog Ateljea 212, Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Banjaluke, kao i predstava „Dobri ujkica“ Ustanove kulture „Vuk Karadžić“ iz Beograda.

Na festivalu će biti predstavljena i knjiga profesora istorije iz Jagodine Ninoslava Stanojlovića „Nušić i Jagodina“ u izdanju Festivala „Dani komedije“.

Knjiga govori o malo poznatim detaljima iz života Branislava Nušića i njegovim brojnim vezama s Jagodinom, a sadrži portrete 48 glumaca koji su tumačili Jovanču Micića, od Čiča Ilije Stanojevića do Milorada Mandića Mande.