Izložba posvećena Elvisu Prisliju

PinterestFacebookTwitterShare

Izložba posvećena Elvisu Prisliju biće otvorena danas u Grejslendu, imanju u Memfisu, u američkoj državi Tenesi, gde je kralj rokenrola proveo dugi niz godina sve do smrti 1977. godine.
 
Izložba pod nazivom „Elvis viđen očima njegove kćerke“ (Elvis Through His Daughter’s Eyes) deo je manifestacije povodom 35. godišnjice smrti slavnog pevača i bavi se odnosom Elvisa Prislija i njegove ćerke Lise Mari. Izložbu, čijem će otvaranju prisustvovati Lisa Mari, sadrži brojne fotografije kao i lične predmete kao što su cipelice i krzneni kaputić koje je ona nosila kao dete. Tu su i njen prvi gramofon kao i ključ golf-karta kojim su se ona i otac vozili po okolini.

Lisa Mari je u Grejslendu živela do svoje pete godine, kada se njena majka Prisila razvela od Elvisa i preselila u Kaliforniju. Tokom godina, često je dolazila u očevu kuću, a danas se sa osmehom priseća tih dana, posebno kada ga je čekala da siđe niz stepenice „sav doteran kao za izlazak na scenu“.
 
„Nikad ga niste mogli videti u pižami. Uvek je bio obučen kao za nastup“, kazala je Lisa Mari u intervjuu AP-u.
 
Ona je kazala i da planira da snimi film o svom ocu, nešto poput biografskog ostvarenja o kantri legendi Džoniju Kešu „Hod po žici“, ali da ne zna kada će taj projekat biti realizovan.
 
„Nije još snimljen nijedan film o životu mog oca koji valja, za koji bih rekla da je obuhvatio sve“, navela je Mari Prisli, koja će u maju izdati svoj treći album na kome je sarađivala s producentom Ti Bon Barnetom.


Elvis Prisli, ikona američkog roka, bio je izuzetno popularan pedesetih i šezdesetih godina 20. veka. Prodao je više od 150 miliona ploča i igrao u dvadesetak filmova. Umro je 16. avgusta 1977.
 
Svakog leta, na dan njegove smrti, u Grejslendu se okupi na hiljade njegovih poklonika, a ove godine gradski zvaničnici očekuju dolazak više od 75.000 ljudi.