„Šešir profesora Vujića“ oduševio beogradsku publiku

PinterestFacebookTwitterShare

Novi film Zdravka Šotre „Šešir profesora Koste Vujića“, snimljen prema poznatom romanu Milovana Vitezovića, premijerno je prikazan sinoć u Centru „Sava“, a publika je u punoj dvorani gromoglasnim aplauzom pozdravila ekipu filma.

Priča prati ekscentricnog profesora nemačkog jezika Kostu Vujića i neverovatan razred maturanata Prve muške gimnazije 80-ih godina 19. veka. Zajedno u klupama bili su Mihailo Petrović – Mika Alas, Jovan Cvijić, Jaša Prodanović, Pavle Popović, Milorad Mitrović, Branislav Nušić i drugi, generacija naučnika, političara, pesnika koji će obeležiti Srbiju svog vremena.

Zbog velikog interesovanja organizovane su dve uzastopne projekcije, a publika je uživala i smejala se uz priču o neobičnom profesoru i njegovom odeljenju, u kome su bili „sve mangup do mangupa“, kako je voleo da kaže, ali koji su ušli u istoriju. Najveći aplauz nakon projekcije dobio je Aleksandar Berček, koji tumači naslovnu ulogu, a okupljeni su sa oduševljenjem pozdravili i novu generaciju glumaca – Miloša Bikovića, Ljubomira Bulajića, Aleksandra Radojičića, Andriju Daničića i druge.

Posebne simpatije osvojio je mladi Biković, koji se već proslavio ulogom slavnog fudbalera Aleksandra Tirnanića Tirketa u filmu „Montevideo, Bog te video“, a u Šotrinom ostvarenju igra znamenitog matematičara Miku Alasa.

Efektne uloge direktora škole i profesora ostvarili su Vojin Ćetković, Branimir Brstina, Ivan Bosiljčić, Predrag Ejdus, Dragan Jovanović, Zoran Cvijanović.

Po Vitezovićevom romanu snimljena je i televizijska drama u kojoj je profesora Vujića igrao Pavle Vuisić, a publiku očekuje i serija u Šotrinoj režiji.

Film će, kako je najavio distributer „Filmstar“, od sutra biti na redovnom bioskopskom repertoaru.