(VIDEO) Serija „Montevideo…“ od 13. februara na RTS-u

PinterestFacebookTwitterShare

Serija „Montevideo, Bog te video“, u režiji Dragana Bjelogrlića počeće da se emituje 13. februara na Prvom programu Radio televizije Srbije, a gledaoci će moći da je prate svakog ponedeljka od 20.05 časova, najavila je  producentska firma „Intermedia Netvork“.

Televizijska serija od 24 epizode o formiranju državne reprezentacije i njenom uspehu na Prvom svetskom prvenstvu u fudbalu u Montevideu, imaće dve sezone.

U prvoj sezoni biće prikazano devet epizoda. Serija je, u poređenju sa filmom, potpuno autonomno delo, zasebne naracije, tako da će gledaoci u toj verziji priče o fudbalskim junacima iz 1930. imati priliku da vide više od pet dodatnih sati materijala kojih nema u filmu.

U seriji se pojavljuju i novi glumci kao što su Tanja Bošković, Milovan Filipović u ulozi Miloša Crnjanskog, Igor Đorđević, kao i specijalni gost Miroslav Ćiro Blažević. Uloge Dragana Petrovića Peleta, Branke Pujić, Marka Nikolića, Gordane Đurđević, Marka Živića, Bojana Dimitrijevića, Mihaele Stamenković i Anje Alač u seriji su znatno proširene.

Prve epizode upoznaće gledaoce sa glavnim junacima i njihovim životima, kao i prilikama u Beogradu tridesetih godina 20. veka, fudbalskim utakmicama u gradu, sukobima unutar fudbalske organizacije i pripremama za odlazak na prvi Mondijal. Ostale epizode govore o putovanju u Montevideo i mnogim komičnim dogodovštinama sa ove velike avanture, dok poslednje epizode svedoče o tri utakmice na prvenstvu i osvajanju trećeg mesta naših reprezentativaca, kao i o njihovom trijumfalnom povratku u Beograd.

Glavne uloge u TV seriji „Montevideo, Bog te video“, kao i u filmu, tumače Miloš Biković, Petar Strugar, Danina Jeftić, Nina Janković, Predrag Vasić, Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Nikola Đuričko, Viktor Savić.

Film i igrana serija rađeni su u produkciji firme „Intermedia Netvork“, a scenario, inspirisan knjigom poznatog sportskog novinara Vladimira Stankovića, napisao je Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića.