Premijera 3D filma „Ratovi zvezda – Fantomska pretnja“

PinterestFacebookTwitterShare

Trodimenzionalna verzija epizode „Fantomska pretnja“ iz popularnog filmskog serijala „Ratovi zvezda“ (Star Wars) biće premijerno prikazana u Beogradu 8. februara u novom bioskopu „Cineplex“. 

„Star Wars: Episode I – The Phantom Menace 3D“ biće od 9. februara na redovnom repertoaru, najavio je domahi distributer „Megakom film“ (MCF). Ova epizoda avanturističke sage reditelja i scenariste Džordža Lukasa snimljena je 1999. godine, ali nikada nije prikazana u našim bioskopima. Tako će publika sada imati priliku da je vidi ne samo u 3D tehnici, već i  prvi put na velikom platnu, ističu u „MCF-u“. Smeštena u „dalekoj, dalekoj galaksiji“, saga „Ratovi zvezda“ je kao stvorena za 3D iskustvo, a epizoda „Fantomska pretnja“ obiluje nekim od najuzbudljivijih i najspektakularnijih scena iz celog serijala, od invazije Nabe, preko potera u svemiru, do bitke svetlosnim mačevima između Darta Mola i Džedaja. Konverzija filma u 3D urađena je sa poštovanjem prema izvornom materijalu, prema tehnološkim izvedbama i umetničkim zamislima autora.

Proces konverzije prve epizode nadgledao je sam Lukas, a odgovoran za ceo proces bio je supervizor vizuelnih efekata u kompaniji „Industrial Light & Magic“ Džon Nol.

Prvi film iz serije „Ratovi zvezda“ (epizoda IV: Nova nada), snimljen je 1977. godine i odmah postao popularan širom sveta. Glavne teme u ovoj priči su univerzalne – večita borba između dobra i zla i između čovečanstva i tehnologije. Sagu čini ukupno šest filmova, a poslednji, „Osveta Sita“ pojavio se 2005. godine.

Povodom premijere „Fantomske pretnje 3D“ biće priređeno druženje sa Dartom Vejderom, Džedajima, Čubakom i ostalim filmskim junacima, u subotu i nedelju u tržnom centru Ušće, gde će biti postavljena i izložba posvećena ovom filmu.