Premijera 3D filma “Ratovi zvezda – Fantomska pretnja”

PinterestFacebookTwitterShare

Trodimenzionalna verzija epizode “Fantomska pretnja” iz popularnog filmskog serijala “Ratovi zvezda” (Star Wars) biće premijerno prikazana u Beogradu 8. februara u novom bioskopu “Cineplex”. 

“Star Wars: Episode I – The Phantom Menace 3D” biće od 9. februara na redovnom repertoaru, najavio je domahi distributer “Megakom film” (MCF). Ova epizoda avanturističke sage reditelja i scenariste Džordža Lukasa snimljena je 1999. godine, ali nikada nije prikazana u našim bioskopima. Tako će publika sada imati priliku da je vidi ne samo u 3D tehnici, već i  prvi put na velikom platnu, ističu u “MCF-u”. Smeštena u “dalekoj, dalekoj galaksiji”, saga “Ratovi zvezda” je kao stvorena za 3D iskustvo, a epizoda “Fantomska pretnja” obiluje nekim od najuzbudljivijih i najspektakularnijih scena iz celog serijala, od invazije Nabe, preko potera u svemiru, do bitke svetlosnim mačevima između Darta Mola i Džedaja. Konverzija filma u 3D urađena je sa poštovanjem prema izvornom materijalu, prema tehnološkim izvedbama i umetničkim zamislima autora.

Proces konverzije prve epizode nadgledao je sam Lukas, a odgovoran za ceo proces bio je supervizor vizuelnih efekata u kompaniji “Industrial Light & Magic” Džon Nol.

Prvi film iz serije “Ratovi zvezda” (epizoda IV: Nova nada), snimljen je 1977. godine i odmah postao popularan širom sveta. Glavne teme u ovoj priči su univerzalne – večita borba između dobra i zla i između čovečanstva i tehnologije. Sagu čini ukupno šest filmova, a poslednji, “Osveta Sita” pojavio se 2005. godine.

Povodom premijere “Fantomske pretnje 3D” biće priređeno druženje sa Dartom Vejderom, Džedajima, Čubakom i ostalim filmskim junacima, u subotu i nedelju u tržnom centru Ušće, gde će biti postavljena i izložba posvećena ovom filmu.