Preminula Vitni Hjuston

PinterestFacebookTwitterShare

Poznata pop pevačica i velika zvezda osamdesetih godina prošlog veka Vitni Hjuston, preminula je sinoć u 48. godini, javili su američki mediji.

Vitni Hjuston nađena je mrtva u sobi na četvrtom spratu hotela „Hilton“ na Beverli Hilsu, u Los Anđelesu. Uzrok smrti se još ispituje.

Umrla je uoči dodele nagrade „Gremi“, u istom hotelu gde je održavana godišnja zabava uoči tog događaja, na kojoj je trebalo da nastupi.

Na vrhuncu slave, sredinom osamdesetih i tokom devedesetih, Vitni Hjuston je bila jedno od najporadavnijih muzičkih imena. Publiku je oduševljavala iskrenim interpretacijama i neponovljivim glasom.
 
Rođena 9. avgusta 1963. godine u Nju Džerziju, počela je da se bavi pevanjem kao dete. U ranoj mladosti sarađivala je sa muzičarima kao što su Čaka Kan i Džermejn Džekson, pevajući im prateće vokale. U to vreme zapala je za oko muzičkom mogulu Klajvu Dejvisu.
 
Debi album nazvan jednostavno “Witney Houston” objavila je 1985. godine, a ovaj prvi album već je dostigao milionski tiraž. Hit “Saving All My Love for You” doneo joj je prvu Gremi nagradu za najbolji ženski pop vokal. Dve godine kasnije objavljuje još jedan uspešan album “Whitney” sa kojeg su se izdvojili hitovi“Where Do Broken Hearts Go” i “I Wanna Dance With Somebody”

Svetsku slavu stekla je i kao glumica kroz uloge u filmovima “The Bodyguard” i “Waiting to Exhale”, čiji su saundtrekovi dostigli milionske tiraže. 

Poznata i pod nadimkom “The Voice” (Glas), Vitni Hjuston je, prema podacima Ginisove knjige rekorda, najnagrađivanija ženska muzička zvezda. Do 2010. godine osvojila je 415 nagrada, uključujući 2 Emi nagrade6 Gremija30 Bilbord nagrada i 22 Američke muzičke nagrade. Prodala je preko sto sedamdeset miliona albuma širom sveta.