Ljubavni romani na popustu za Dan zaljubljenih

PinterestFacebookTwitterShare

Dan Svetog Valentina za katolike, a praznik Svetof Trifuna za provoslavne – 14. februar – vešti marketinški stručnjaci pretvorili su u Dan zaljubljenih da bi ponudili prigodnu robu uključujući knjige, pa je knjižarski lanac „Vulkan“ izneo prigodnu literaturu – ljubiće, a kupci koji kupe dva naslova dobijaju poklon-nakit od kristala. 

Izdavačka kuća „Mono i Manjana“ koja je sa „Alnarijem“ osnovala ovaj lanac knjižara, nudi 10 naslova po akcijskim cenama od 399 dinara i ponuda traje do 20 februara.

Žanr ljubavnih romana ima brojne varijante i jedino ih povezuje da je u centru ranje neka ljubavna priča. Ona može da bude smešna, tužna, uzbudljiva, sa krimi zapletom ili melodramskim i ztao su odabrani naslovi koji će zadovoljiti različite ukuse. 

„Rečnik za ljubavnike“ Sjaolu Guo je romantična komedija o dvoje ljubavnika sa dva kraja sveta, koji ne govore istim jezikom. Upoznavši Engleza, junakinja ulazi u, za nju dotada nepoznat, svet seksa, slobode i samospoznaje,ali istovremeno otkriva da na zapadu reč „ljubav“ nema uvek isto značenje kao u Kini.

Češki hit pisac Mihal Viveg je autor „Romana za žene“ u kome se Oliver udvara Lauri putem pisama koje postavlja kao oglase po Pragu svakoga meseca,dok Bajron Keti u svom priručniku za samopomoć „Da li mi je potrebna tvoja ljubav?“ nudi savete ženama kako da prepoznaju pravu ljubav.

Martin Suter je autor erotičnog udžbenika kulinarskog umeća „Hrana ljubavi“ u kome su recepti koji su spoj egzotike i erotike, dok knjiga „Pravila ljubavi“, Ričarda Templara predstavlja jedinstveni vodič za srećnije i uspešnije veze. 

Roman portugalskog pisca Visenta Alveša „Kiš me“ priča o čudesnoj ženi Lauri, kojoj je velika inspiracija Merilin Monro. S njom se poistoveććuje i poput nje strasno voli…

„Priznaj da je voliš,“ Franciska Goldmana je lična ispovest kako je nastavio da živi nakon neočekivane smrti voljene žene.

Za poklonike istorijskih romana pravi izbor je „Vojvotkinja“, Elizabet Lupas o Barbari od Austrije koja se udaje se za Alfonsa II d“Estea, vojvodu od Ferare, u trenutku kada cela Evropa bruji o misterioznoj smrti njegove prve žene Lukrecije Mediči.

Okružena glasinama, mlada vojvotkinja započinje istragu o smrti svoje prethodnice uprkos zabranama i pretnjama svog supruga. Pronašavši dokaze o zaveri, pokušava da dođe do istine.

Radnja „Slučaj nestale služavke“, Tarkvina Hola se događa u savremenom Delhiju gde tržni centri i kol-centri menjaju stari način indijskog života. Privatni istražitelj Puri prihvata da pronađe šta se dogodilo sa služavkom javnog tužioca u koga se sumnja da ju je ubio. 

„Mali leksikon parfema“ , Silvije Jonas i Tobijasa Pela upoznaje čitaoce sa istorijom upotrebe parfema, a potom i sa najbitnijim sastojcima koji čine miris, a zatim se daju saveti šta se od tih sastojaka može napraviti i kako zapravo nastaje parfem kao krajnji proizvod.