“Montevideo” i kao e-knjiga

PinterestFacebookTwitterShare

Portal Ibiblioteka je danas, 14. februara najavila objavljivanje elektronske knjige “Montevideo, Bog te video!“ Vladimira Stankovića, na sopstvenom sajtu.


Knjiga “Montevideo, Bog te video!“ Vladimira Stankovića je dokumentarni roman o najblistavijem trenutaku u istoriji srpskog fudbala – treće mesto na Svetskom prvenstvu 1930. u Urugvaju. 
 

Knjiga ima pet poglavlja: Prilike (okolnosti koje su dovele do raskola u vrhu fudbalske organizacije zbog preseljenja sedišta Saveza iz Zagreba u Beograd, tenzije posle preseljenja, bojkot); Odluka (ide se u Montevideo samo sa fudbalerima iz srpskih klubova, selektovanje igrača, pripreme); Putovanje (tronedeljna avantura vozom i brodom, dolazak u Montevideo); Takmičenje (prvenstvo sveta, oduševljenje naših iseljenika u Južnoj Americi, odjek velikih pobeda u zemlji) i Povratak (trijumfalni doček). 

“Ovo je sećanje na hrabru, ponosnu i smelu zemlju i, nadasve, sećanje na ljude koji su svojim duhom, umećem i znanjem uzdigli zemlju da stoji rame uz rame sa najvećim zemljama sveta”, rekao je autor Vladimir Stanković. 

Čitaocima je uz elektronsku knjigu dostupan i ceo radio feljton koji čine
deset razgovora sa piscem Vladimirom Stankovićem. Ovde možete čuti jedan od razgovora. Cena elektronskog izdanja je 1 evro. 

Očekivanja izdavača je da će elektronska knjiga biti dostupna čitaocima u preko 100 zemalja i na svih 5 kontinenata i da će njenim objavljivanjem biti dopunjena potreba čitalaca i gledalaca da se upoznaju detaljnije sa događajima sa svetskom prvenstva u Urugvaju 1930. godine. 

Prvi deo knjige možete pogledati ovde.