Pištalo gostovao u Kanadi

PinterestFacebookTwitterShare

Dobitnik NIN-ove nagrade za roman “Tesla, portret među maskama” Vladimir Pištalo, bio je prošlog vikenda gost MI Magazina u Torontu i tim povodom učestvovao u književnoj večeri posvećenoj njegovom književnom stvaralaštvu.
 
Povodom najnovijeg romana “Venecija”, razgovor sa Vladimirom Pištalom i književno veče su održani u prepunoj Knjižari Srbika 17. februara. Pištalo je odgovarao na pitanja njegovog domaćina glavnog urednika Mi magazina Nenada Stankovića i govorio o identitetu našeg emigranata u Severnoj Americi, što je bila i tema njegovog doktorata iz oblasti istorije emigracije, zatim o romanima “Milenijum u Beogradu”, “Tesla, portret među maskama” i najnovijem romanu “Venecija”. Književno veče je trajalo duže od dva sata, a zanimljivost je da se sat u knjižari zaustavio, sasvim u skladu sa utiskom posetilaca “da je vreme stalo”, saopštio je Pištalov izdavač “Agora“.

Posle Davida Albaharija, Vladimira Tasića i Svetislava Basare, Vladimir Pištalo je četvrti dobitnik NIN-ove nagrade koji je gostovao u Torontu u organizaciji Mi Magazina, koji planira i gostovanja ovog pisca u Bostonu, Njujorku, Vašingtonu i Čikagu.