Počela akcija doniranja knjiga najlepših srpskih bajki

PinterestFacebookTwitterShare

Prvacima Osnovne škole „Vuk Karadžić“ danas su podeljene knjige „Najlepše srpske bajke i narodne priče za decu“, čime je simbolično započela velika akcija doniranja tih lepih knjiga koje će biti poklonjene najugroženijim i najudaljenijim đacima i školama u Srbiji, a uz podršku Ministarstva prosvete i nauke.
 
Akcija je simbolično počela baš u školi „Vuk Karadžić“, koja nosi ime reformatora srpskog jezika koji je skupljao i zapisivao narodne priče i pesme. U saradnji sa školskim uprava u Srbiji knjige će naći put do velikog broja mališana koje će sigurno obradovati.
 
– Akcija će ubuduće biti usmerena i na male škole u Srbiji, i knjige će biti poklonjene đacima čiji roditelji možda nemaju priliku da kupe bajke i knjige. Važno je da u ovom uzrastu deca razvijaju ljubav prema knjizi, učenju i čitanju – kaže za „Blic“ Gordana Cvetković, načelnik škole uprave Grada Beograda.
 
Kompanija „Telekom“ prva se uključila i donirala 2.000 knjiga za mališane, a sama akcija trajaće mesec dana i okupiće društveno odgovorne kompanije i javne ličnosti koje žele da decu obraduju najlepšim bajkama.

Inače, ove knjige su prilagođene najmlađima, adaptirane na savremen književni jezik, ilustrovane vedrim bojama i pisane na ćirilici.