Osmi susreti varoških pozorišta

PinterestFacebookTwitterShare

Osmi festival amaterskih pozorišta „Milivojev štap i šešir“ otvoren je 21. februara izvođenjem predstave „Ćelava pevačica“ domaćeg amaterskog pozorišta u Požarevcu, rodnom gradu barda srpskog glumišta Milivoja Živanovića.


Osim ovog komada, publika će imati priliku da vidi i omladinsko amatersko pozorište „Kruška“ iz Kruševca predstavom „Tamna je noć“ Aleksandra Popovića, u režiji Zdravka Savića. Ova predstava na programu je drugog festivalskog dana, u sredu, 22. februara.

Treća po redu je predstava posvećena bardu srpskog glumišta Milivoju Živanoviću u izvođenju pozorišta „Raša Plaović“ iz Uba. Oni će izvesti predstavu Predraga Perišića „Heroji“, u režiji Zorana Savkovića.

„Srpska drama“ Siniše Kovačevića na programu je 24. februara u izvođenju pozorišta Doma kulture „Radivoje Uvalić Bata“ iz Prokuplja, a u režiji Hranislava Dragutinovića i Srđana Živkovića.

Centar za kulturu iz Kovina predstaviće se požarevačkoj publici predstavom „Mirandolina“ Karla Goldonija, a u režiji Jovana Grujića. Izvešće je članovi amaterskog pozorišta iz ovog vojvođanskog grada.

Festival će zatvoriti predstava amaterskog pozorišta iz Krnjeva „Ljubav na seoski način“.