(VIDEO) Povratak na scenu grupe “The Cranberries”

PinterestFacebookTwitterShare

Umorni od konstantnih turneja i manjka inspiracije, irska rok grupa “The Cranberries” (Krenberiz) odlučila je 2003. godine da napravi pauzu koja se ovih dana završava objavljivanjem njihovog novog albuma “Roses” i svetskom turnejom.
 
Četvorka iz Limerika svetsku popularnost stekla je 1990-ih pesmama poput “Linger” ili “Zombie” i moćnim glasom Dolores O’Riordan. Prodali su više od 40 miliona albuma širom sveta i postali jedan od ključnih bendova dekade. Ali, 2003. godine, dve godine posle albuma “Wake Up and Smell the Coffee” naišli su na ćorsokak.
 
“Te 2003. moj sin je imao pet, a ćerka dve godine. Bili su mnogo mali a ja sam ih vodila na turneje”, rekla je AFP-u O Riordan. “Došao je trenutak kada to nije bilo fer prema njima. A kreativno smo zapali u rupu i bila nam je potrebna pauza”. Grupa se tada raspala svako na svoju stranu. O’ Riordan se preselila u Kanadu gde je rodila još dvoje dece, dok je ostatak benda ostao u Irskoj.
 
Ideja da se ponovo okupe rodila se 2009. godine kada je Triniti koledž iz Dablina pozvao pevačicu da bude počasni patron njihovog filozofskog društva i održi jednu svirku. Tada se ponovo srela sa kolegama iz benda. “Delovalo je kao da se nismo videli jedan dan a ne šest godina. Otišli smo u pab i Majk (Hogan, basista) je rekao da bi trebalo ponovo da se okupimo jer ne postajemo mlađi”, rekla je ona.
 
I tako se turneja koja je trebalo da bude organizovana za promociju drugog solo albuma Dolores O Riordan pretvorila u povratničku turneju “Cranberries”-a sa 107 koncerata širom sveta. Grupa je potom odlučila da snimi album “Roses” sa prepoznatljivim melodijama grupe i karakterističnim glasom Dolores O’ Riordan koji se ove nedelje pojavljuje u prodaji. Sve pesme na novom albumu napisala je O Riordan, 40, i u njima ona govori o problemima odrastanja, majčinstva, gubitku oca i uživanju u životu.
 
Nova svetska turneja kreće 15. marta koncertom na Novom Zelandu.