JDP gostuje u Ljubljani

PinterestFacebookTwitterShare

Jugoslovensko dramsko pozorište gostovaće sutra i u subotu u Ljubljani sa dve predstave iz svoje produkcije “Rođeni u Yu” i “Elijahova stolica” na sceni Slovenskog narodnog gledališča. Ovim gostovanjem JDP nastavlja turneju po regionu, posle gostovanja u bečkom Akzent teatru i Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici prošlog meseca.
 
“Elijahova stolica” Igora Štiksa u režiji Borisa Liješevića biće izvedena sutra uveče na sceni Slovenskog narodnog gledališča, saopštilo je JDP. U ovoj predstavi, nagrađenoj na 45.Bitefu Gran prijem “Mira Trailović“ igraju Svetozar Cvetković, Vlastimir-Đuza Stojiljković, Maja Izetbegović, Renata Ulmanski, Jelena Trkulja i Bane Jevtić.
 
U subotu slovenačka publika imaće priliku da vidi predstavu Dina Mustafića “Rođeni u YU” koja je nastala na ličnim ispovestima glumaca koji u njoj učestvuju: Branke Petrić, Predraga Ejdusa, Mirjane Karanović, Anite Mančić, Slobodana Beštića, Gorana Jevtića, Radovana Vujovića, Milene Vasić, Marka Baćovića, Anđelike Simić. Kako je istakunuto u najavi JDP-a, to je surova, nežna, zabavna, tužna, bolna, lekovita predstava o zanosima koji se nisu ispunili i uspomenama koje se ne mogu zaboraviti, o iskrenoj veri i manipulaciji, o mržnji i ljubavi.