Četrdeseti FEST uz podršku NIS-a

PinterestFacebookTwitterShare

Jubilarni, četrdeseti FEST, čiji je NIS generalni sponzor, održaće se ove godine od 24.februara do 4.marta u Beogradu pod sloganom „U svetu velikih“. „Festival svih festivala“ ponudiće publici u nekoliko programskih celina najznačajnija i najzanimljivija ostvarenja protekle sezone u svetu.
 


 
NIS i FEST su već treću godinu partneri, a podrška se realizuje u sklopu kompanijskog programa „Kultura bez granica“ s ciljem da se afirmiše filmska umetnost i vrhunska umetnička vrednost, ohrabre nove ideje, inicijative, istrajnost i sloboda izražavanja, i obogati kulturna produkcija zemlje.
 
„Kompanija NIS pripremila je nagradni konkurs „Sa NIS-om na FEST“ za najbolji kratki film na slobodnu temu snimljen mobilnim telefonom. Kao dodatan poklon publici, za posetioce u Sava centru, NIS će organizovati zanimljivu aktivaciju pod nazivom „Ko na filmu“, te će publika svih 10 dana trajanja Festivala moći da se fotografiše na starinskom motociklu s prikolicom, ispred posebnog LED displeja sa različitim motivima filmskih pejsaža. Ideja nam je podstaknemo sve ljubitelje filma na kreativnost i inovativnost, ali u isto vreme i da ih podsetimo na neka davna vremena koja su bitna za razvoj kinematografije” kaže Sanja Lubardić, Direktor direkcije za eksterne komunikacije NIS-a.
 
Zainteresovani za učešće na konkursu mogu da prijave svoje filmove do 1.marta u 12 sati preko aplikacije na Facebook profilu NIS-a na sledeći način: snimak napravljen mobilnim telefonom, u trajanju do 3 minuta, treba podići na svoju YouTube stranicu, a zatim se prijaviti na NIS Facebook stranici. Stručni žiri u sastavu: Milutin Petrović, profesor režije, Slobodan Pešić, reditelj i Ivan Karl, urednik filmskog programa RTS-a i selektor FEST-a, izabraće pet najboljih radova, a potom će on line glasanjem preko Facebook stranice biti izabran najbolji film. Glasanje počinje 2. marta u 12 sati i traje do 3. marta u isto vreme. U tom periodu jedan korisnik može da glasa samo jednom za jedan prijavljeni video. Nakon završetka glasanja, proglašava se najbolji kratki film koji će biti prikazan na svečanom zatvaranju FEST-a u Sava centru, a autor filma će biti nagrađen profesionalnom kamerom.
 
Sva obaveštenja u vezi sa konkursom mogu se naći i na NIS Facebook stranici: www.facebook.com/NaftnaIndustrijaSrbije, kao i na sajtu NIS-a www.nis.rs